Glas rapen en waterleiding

Mijn ouders hadden het huis nog niet van binnen gezien, dus we combineerden vandaag een rondleiding met wat nuttige klussen. Mijn moeder en ik zijn begonnen met glas rapen (we zijn nog niet op een tiende van het hele terrein, maar we hebben nu al een halve kliko vol!). Meteen ook het blad opgeveegd en de graspollen tussen de stenen uit getrokken. Wat is het netjes geworden! (maar eerlijk gezegd zie ik het toch liever groen dan die kale zwarte tegels, haha!).

Tussen de bladeren en scherven vond ik de schuursleutel die kwijt was (er was dus nog steeds één schuur waar we nog niet in waren geweest!). Maar helaas, toen ik hem open wilde draaien, brak hij af… Nu kunnen we er dus nog steeds niet in. Dat wordt openbreken met een breekijzer!

Als scherven geluk brengen, dan hebben we voor de rest van ons leven genoeg geluk!
Wie wil, mag wat komen halen 😉

Zakken vol bladeren, emmers vol glasscherven, kuipen vol zand… Alleen al uit dat kleine hoekje!
Kaal, he?

Mijn vader wilde de gesprongen waterleiding repareren, op het oog een klein klusje wat je ff doet. Viel dat even tegen! Die buis bleek net iets dikker te zijn dan de standaard 15 mm. Misschien was het een oude maat leiding, of is de buis in zijn geheel uitgezet door de vorst. Hoe dan ook, die koppeling wilde er met geen mogelijkheid op. Een stuk tuinslag kreeg hij er wel op geperst, maar met waterdruk erop ging het toch lekken. Hij vond ergens nog oude stukken tuinslag met daarop een aantal slangklemmetjes. Het was het proberen waard. Maar de klemmetjes  pasten toch niet, of ze waren zo vastgeroest dat er geen beweging in te krijgen was. Dan vanmiddag het koppelstukje maar mee naar huis nemen, om het op de draaibank wat uit te draaien. En er was nog een verhaal over een luciferdoosje, maar dat zal ik jullie besparen 🙂

Ook de kraan zelf bleek total loss te zijn.

De waterleiding van het gesloopte keukenblokje moest afgedopt worden.

Maar gelukkig zijn er ook nuttige klussen WEL gelukt: de andere lekkende waterleiding is afgedopt, er is nu weer licht in kamers die eerst donker waren (die hadden we alleen nog maar met een zaklamp bekeken!), de o-zo-prachtige kroonluchter is gedemonteerd, zodat hij een mooi 2e leven tegemoet kan gaan bij Erica. Spiegel + planchet zijn opgehangen in de badkamer, er zijn kasten schoongemaakt, spullen ingeruimd en er is veel vieze troep van de grond opgeveegd. Dat ziet er dus alweer een stuk netter uit!

Op naar een 2e leven bij Erica!
Oja, dit vond ik in de tuin. Een net opgevreten houtduif. Tja, ook dit is buitenleven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *