De schat

Stiekem waren we er al de hele tijd naar op zoek, naar De Schat (zie blog d.d. 28-12-2013). En vandaag is hij dan echt gevonden! Onder het vieze tapijt van de “schimmelkamer” vonden we 5 briefjes van ieder, jawel; 100 gulden! (de dag erna bleken het er geen 5 maar 7 te zijn!)
Het is een wonder dat die briefjes überhaupt nog leesbaar waren, na al die jaren in de schimmel gelegen te hebben. Gulden-briefgeld is nog inwisselbaar tot het jaar 2032, en die 500 gulden is nog €225 waard (een schijntje als je het vergelijkt met de waarde die het had op het moment dat het onder het kleed gelegd werd…). We waren de rest van de dag in jubelstemming 🙂

5x 100 gulden!!!

Hier lagen ze, onder het tapijt.

Eindelijk weg, die vieze troep.
  •  Daaf en oma Agnes zijn begonnen met de eerste m2 weiland om te vormen naar moestuin. Morgen nemen we wat aardappels mee om te poten.

Nog heel wat metertjes te gaan voor de moestuin. Tja, je moet ergens beginnen, he?
  • Ik heb een kast uit een van de schuren uitgezocht en schoongemaakt, zodat we die morgen in het huis kunnen zetten.
  •  Twee betonnen plantenbakken zien er nu weer fleurig uit met vrolijke primulaatjes!
Ook in deze hoek zijn er weer heel wat emmertjes glas geraapt.
  •  Voor de tuinliefhebbers onder ons is dit een verschrikking: heermoes! Dat spul groeit hier op het hele terrein, zelfs ook IN de schuren. Hier zie je hoe taai dat plantje is: dit zijn wortels die in de garage, onder vinyl groeien. Dat gaat nog een hele strijd worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *