Asbest inspectie en bomen verwijderen

Vandaag kwamen de mannen voor de asbest inventarisatie. Hiervoor moest onder andere de put gevonden worden waar de asbest leiding vandaan kwam die in de sloot uitkomt.

Verstopt onder de coniferen en klimop ligt onder de planken een diepe put.

Peter en Bart hebben boompjes, struiken en ander opschot gezaagd en gesnipperd, zodat er nu weer overal over het terrein gelopen kan worden.

Dit was eerst zo dicht gegroeid, dat je er absoluut niet door kon!

Steef vermaakte zich de hele prima op de laptop. Meestal baal ik ervan dat onze kinderen zo computer-verslaafd zijn, maar op dit soort dagen is het stiekem best handig 🙂

Toen was er nog het rare verhaal van “het kistje”. De asbest-mannen hadden in een schuur een kistje gevonden dat op de bodem van een open gegraven gat lag. Deze schuur was bijna leeg, en vorige week zat het gat er zeker niet. Het kistje was leeg. ’s Middags kwam de achterbuurman langs om te vertellen dat er afgelopen week 2 mensen op het terrein waren geweest. Zouden die het kistje opgegraven hebben…?

Hier zouden wij niet snel een kistje zoeken.
Leeg… Wat zou er ingezeten hebben…?

Aan het eind van de dag nog een spar omgezaagd en een andere spar (in blokken) afgebroken. Deze bomen zijn door de fruitbomen heengegroeid, dus het fruit heeft nu weer licht en ruimte. We zijn benieuwd of ze lekkere vruchten geven!

De ene boom(stam) ligt er nog, de andere wordt afgebroken.
Uitzicht vanaf de top van de spar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *