Boefjes

Van een afstandje lag het huisje er prima bij. Maar eenmaal bij de achterdeur aangekomen, waren er sporen van anderen te zien. En helemaal toen we naar het dak keken: iemand heeft afgelopen week alle loodslabben weggehaald… De pannen lagen keurig op een stapeltje, het lood netjes met een slijptol los geslepen. Ze zijn ook binnen geweest, en hebben de oude stofzuiger en een heel lelijk oud schilderij met engeltjes meegenomen. Bij gebrek aan beter laten we maar zeggen. Al het elektrisch gereedschap nemen we altijd mee naar huis, dus verder viel er niks te halen.

Ik heb de politie gebeld om dit voorval te melden, en die vonden het reden genoeg om langs te komen. En inderdaad, 10 minuten later stonden ze al op de stoep.


Maurice kwam al vroeg aanwaaien, deze keer op rolschaatsen. Samen met Daaf hebben ze een heerlijke dag gehad. Vliegeren, knutselen, een “zwembad” uitgraven en meehelpen spullen sjouwen.

Vliegeren op eigen terrein; Peters droom is uitgekomen!

Bij gebrek aan geschikte vlaggen heeft Peter een draaiende windvaan in de vlaggenmast gehesen. Wind genoeg vandaag!

Peter bracht vandaag de eerste lading naar de milieustraat. Een auto vol papier, plastic, textiel en Heel Veel Glas. Helaas was die klus alweer teveel van het goede, en was hij voor de rest van de dag uitgeschakeld…

Bij het opruimen van deze oude gordijnen op zolder, vond ik hele clusters lieveheersbeestjes. Zij vonden dit blijkbaar een prima plek om te overwinteren. Snel vrijgelaten voor we de lappen naar de stort brachten!

Omdat er een muizennestje werd opgedoekt bij het opruimen van een berg oud textiel, hebben Daaf en Maurice een nieuw nestje voor de muizen geknutseld. Met op de bodem een lekker zacht bedje van stro en blaadjes. Zo’n knus nestje hebben die muizen vast nog nooit gehad!

Verder:
– Aardperen geplant
– Met de jongens eetbare planten gezocht op ons weiland; we vonden er al 5! Zuring, zevenblad, paardenbloem, hondsdraf en dovenetel.
– Een auto + aanhanger met schuur- en zolderspullen verhuisd
– Maurice bleef slapen bij ons in Mierlo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *