Groententuin

Maurice was bij Daaf blijven logeren. Dat ging heel goed, en was heel gezellig.
Voor herhaling vatbaar!

Ik heb vandaag veel in de groentetuin gewerkt: allerlei planten en struiken moeten nu (door de vroege warmte) snel worden verzet, want ze beginnen al uit te lopen. Vooral Maurice heeft veel meegeholpen.
We hebben weer veel gras weggestoken. O.a. voor de stoeptegelpaadjes (die nu netjes in het zand liggen ipv op het gras) en voor een 2e veld (andere soort) aardbeien. Van de grasplaggen maken we walletjes, waar we later wilde bloemen op gaan zaaien. Ik heb Japanse wijnbes, braam, frambozen en rode bes geplant (uit Mierlo). Tussen de coniferen heb ik 2 vlieren gevonden, die zich zowaar gewillig lieten uitgraven. Deze hebben nu een mooi half-schaduw plekje gekregen onder de populieren. Het uitgraven van de grasplaggen is enorm veel werk. De plaggen zijn wel 15 cm dik, en het zwarte zand moet eraf geschraapt worden zodat je niet teveel verlies hebt. Binnenkort laten we een graafmachine  komen die een groot stuk gras in één keer komt afgraven. Kan die meteen alle stronken en troep uit de bouwgrond halen, zodat de asbest-mensen er beter bij kunnen.

Peter heeft de deksel van de waterput afgemaakt, en veel aandacht aan zijn rug gegeven. Het gaat daar nog niet veel beter mee…

En verder kwam Ferry nog onverwacht langs: ook heel gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *