Asbest offerte

Het was weer een drukke week. Gisteren (woensdag) hadden we weer een hele positieve bezichtiging van ons huis in Mierlo. Veel werk weer om het hele huis in orde te maken, vooral in je eentje… Als leuke afsluiting van deze drukke dag gingen we met de kinderen pannenkoeken eten. Zij krijgen wel erg weinig aandacht met dit soort dagen, en zo kunnen we het misschien nog een béétje goed maken!

Diezelfde avond kwam een journalist van het Eindhovens Dagblad langs voor een interview over ons project. A.s. dinsdag komt het al in de krant! Nu is het nog een kort artikeltje, maar wellicht gaat ze er later meer over schrijven.

Vandaag kwam er iemand op de Aakendonk kijken, voor een offerte voor het verwijderen van de asbest. We wisten dat het verwijderen een hele operatie zou gaan worden, maar dat het zó erg zou zijn…? De overheid is echt volledig doorgeslagen in de regelgeving. Wij moeten de schuren en diens omgeving (5 meter in omtrek) veegschoon maken voor de saneerders aan de slag kunnen gaan. Stofvrij, en spinneweb-vrij. Zie je het voor je in de troep? Alle gras en planten moeten weg zijn, of héél kort afgemaaid. Al het andere afval moet weg zijn. Enzovoort, enzovoort… Maar goed, komt vast goed uiteindelijk…. We gaan vast tuinslangen verzamelen om de achterste schuren met water te kunnen schoonspuiten.

Stofvrij maken, jaja… Nou, netjes aanharken mocht ook.

Wij moeten deze ruïnes nog poetsen vóór ze in de container gaan!

Binnenkort komt er een grote graafmachine om de grond schoon te maken. Peter is op zoek naar de nog ontbekende put, door een leiding te volgen. Met een krukje om zo kort mogelijk te staan ging hem dat prima af. Na een paar meter prijs. Toch was dit niet de put die we zochten, want die moet een paar kuub water bevatten. Dit is alleen een doorgang-putje. Weer een volkomen raadsel waar deze put voor is, en waar de leidingen die DOOR de put gaan, naar toe gaan…

Ik ben een heel eind met het schoonmaken van de kelder. Dat is fijn, want die ruimte hebben we straks hard nodig als we alle spullen uit de schuren moeten halen, voor de asbestsanering.

Blink-blink! Wat een poetsvrouw ben ik toch, de afgelopen tijd…
Als ik ooit werkloos word, kan ik altijd dit werk nog gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *