Boom 1 verhuizen

In onze tuin in Mierlo stonden nog 3 prachtige “geboortebomen”, bomen die we van een bevriende kweker cadeau kregen bij de geboorte van onze kinderen. Het gaat om 2 speciale meidoorns en een toverhazelaar. We vinden het jammer om deze bomen achter te laten in Mierlo, als we gaan verhuizen. Ook omdat ze al best groot worden, en op termijn toch niet te houden zijn op hun huidige plek (en de toekomstige bewoner ze dan waarschijnlijk om zal zagen…) Het verplanten van bomen kon nu nog net, want ze kwamen al in blad! Daarom heb ik even haast gemaakt, en ben begonnen met de boom die in de achtertuin bij de glijbaan staat. Ik heb hem voorzichtig los gegraven, en zo min mogelijk wortels afgehakt (want een meidoorn heeft een kleine kluit, en iedere wortel die hij heeft, moet je koesteren!) Het werd een hele ravage, maar na anderhalve dag graven was hij helemaal los, met behoud van vele lange wortels. Willy, collega van Peter, kwam meteen om de boom mee te nemen. Met een hijskraan werd de boom over de schuur getild, en op de vrachtwagen gelegd. De boom mag het komende jaar bij Willy logeren; daar staat hij veilig en kan Willy goed op hem passen (ja echt, want meidoorns verplanten is lastig, en zo’n boom heeft het eerste jaar extra aandacht nodig!)

De tweede meidoorn heeft minder haast, die zit nog niet in blad. Die ga ik komende week uitgraven. De toverhazelaar zit al volop in blad, en verplanten is eigenlijk al te laat. Maar we gaan het toch proberen 🙂

Een meidoorn heeft een kleine kluit, en vele uit-stekende wortels. Lastig uitgraven!

Daar gaat hij dan, de lucht in!

Nog even mooi uitzicht over Mierlo…

De kluit moest met natte jutte ingepakt worden, om niet uit te drogen tijdens de reis.

Dag boompje, tot over een jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *