Zand voor de zandbak

Binnenkomen is altijd weer spannend, en ook vandaag was dat niet onterecht. Weer zijn er mensen langs geweest (gelukkig niet binnen). Alle schuren stonden open, stoelen stonden in een schuur (daar was het blijkbaar gezellig), en er zijn weer spullen meegenomen. Niks belangrijks (de klok die we van Rita gekregen hebben en 2 kaarslantaarns), maar toch…

Het was vandaag weer prachtig weer. Een drukke ochtend: een interview voor een Schijndelse weekkrant, de buren kwamen wat decorstukken uit onze houtberg selecteren en er kwam een berg speelzand voor de kinderen. En natuurlijk allemaal tegelijk…!

De zandberg moet nog in het bushokje geschept worden, maar daar hoefden de kinderen natuurlijk niet op te wachten. Groot succes! Veel leuker dan een zandbak, toch..?

Een tijdje terug vonden we onder de ingestorte schuur een krat oude tegels, verschillende kleuren en patronen. Wieke heeft deze met de kinderen gesorteerd in de kelder. Die gaan we vast gebruiken voor een mozaïek ergens in ons nieuwe huis!

Peter is samen met Bart begonnen aan het opkronen van de dennen, zodat de verreiker van de asbestsaneerders bij de daken kan komen. Vanuit de dennen zien de daken er zo uit:

  
Bart sleepte de takken de wei op, hier is hij bezig aan de tweede stapel. In Schijndel mag een paar dagen per jaar gestookt worden. Ook vandaag, maar daar kwamen we te laat achter. Overigens liggen de stapels te dicht bij de weg of de bomen, dus had het toch niet gemogen…  

Vandaag bekeken Peter en ik ons laatste stukje “niet-ontdekt” stukje eigendom. De zolder van de grote schuur! Er liggen vele lange hardhouten latten, en een oud Perzisch tapijt. En een enorme laag stof! Ja, ook dat moet allemaal schoon voor de asbestsanering…

Wieke en Emke hebben de verschillende stadia van paardenbloemen bij elkaar gezocht en op de tafel gelegd.

Het resultaat in de moestuin (na 2 weken weggeweest) was minder bejubelend. De konijnen hebben van alles opgegeten! Hier en daar komen al wel de eerste zaadjes op, maar die zijn vast geen lang leven beschoren. Er moet snel gaas omheen (en misschien een stukje ingraven?), hoewel ik me afvraag of dat helpt. Wie heeft er een idee…?
Een groot aantal planten uit de tuin in Mierlo zijn vandaag meegekomen, en staan nu tijdelijk in de moestuin. Ook nog speciaal uitgezochte vroege en late aardappelen gepoot, en rabarber geplant.

Weet je nog mijn beklag over het onkruid heermoes? Hier zie je een mooi voorbeeld: een wortel die een uitweg zocht onder een zeil, die botst tegen zichzelf en komt daardoor in een spiraal terecht. Twee weken geleden heb ik het zeil weggehaald. Nu krijgt hij de kans, en gaat overal uitlopen! Onuitroeibaar, dat ding…

Na het warm maken van de worstjes gingen de kinderen “modder koken”. En toen er coniferentakjes in belandden ging het nog lekker ruiken ook.

Het gaat beter met Peters rug. Hij moet nog vaak zitten, maar het wordt wel mogelijk om met tussenpozen echt te werken. Als het herstel van de afgelopen dagen zo doorzet, dan kan hij volgende week weer echt aan de slag. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *