Asbest sanering

Dinsdag 29 april, klokslag 7:30, stonden de mensen van Belas Asbestverwijdering op de stoep. Twee mannen in witte pakken en ademmaskers hebben 4 dagen lang keihard gewerkt om ons te bevrijden van het asbest. Het zag er vaak spectaculair uit! Na iedere werkperiode van 2 uur, moesten de mannen douchen in speciale cabines, en schone kleren aan. Verplicht 1 uur pauze en daarna weer een schone overall aan, de oude ging met het asbest in de container. Wat een regeltjes! Nadat alle asbest weg was gehaald, werd het hele terrein minutieus schoon gemaakt. Op vrijdag, de laatste dag, kwam een speciaal inspectie-bedrijf het hele terrein urenlang controleren op verdwaalde stukjes asbest. Ze hebben niks gevonden, dus we zijn nu vrij verklaard van het asbest. Wat een mijlpaal! Dat is wel een feestje waard 🙂

Door het weghalen van het asbest dak, stortte een groot deel van de lange schuur in.
2 containers vol asbest verlieten ons terrein. Hier vertrekken de mannen na de vrijgave van het terrein. Op de aanhanger achter de container, staat de verreiker. Een hele optocht!

Het asbest is gesaneerd, en het terrein is weer van ons. Nu mogen we eindelijk echt gaan slopen. Kom maar op met die voorhamer!

Om deze mijlpaal te vieren, hadden we de kinderen een kampvuur beloofd, met marshmallows en broodjes bakken. Opa Flip en oma Agnes kwamen langs op terugweg van hun vakantie, en waren dus ook van de partij, zij namen lekkere hapjes mee. En ook al was het berekoud buiten, het was een echt feestje!

Agnes en Flip bleven een nachtje slapen in hun camper. Wat fijn dat dat gewoon op ons eigen weilandje kan…!

Ontbijtje bij opa en oma in de camper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *