Groentetuin

De opzet van de groentetuin is zo goed als af. Voor zover een groentetuin ooit af is ­čÖé Het gaas staat erom heen, er is een mooi hekje gemaakt, er liggen paadjes, er staan hoge rekken voor de klimmers (gemaakt van de oude bedframes die in de schuurtjes verwerkt waren, afkomstig uit een klooster), er zijn plantjes gezet en gezaaid. Houtsnippers tussen de grotere planten.
Wat ik nu heb staan: wasboon, stoksnijboon, peultjes, kievitsboon, vroege en late aardappelen, ui, wortel, snijbiet, spinazie, radijs, 2 soorten aardbeien, 4 soorten mini-tomaten, aardpeer, courgette, komkommer, watermeloen, olijfkomkommer, augurk, paprika, puntpaprika, rode biet, prei, pompoen, amarantkoren, bloedzuring, snijsla, sla, rabarber, dille, hyssop, tijm, peterselie, bieslook, citroenmelisse, munt, rode bes, framboos, Japanse wijnbes. En heel veel bloemen!

Ik heb nog wel een paar wensen: suikermaïs, braam, aubergine, maggiplant, vleestomaat, diverse kruiden (rozemarijn, basilicum, salie e.d.). Dus als iemand over heeft..?

Ik gebruik een oude houten luxaflex, waarvan ik de lamellen in stukken knip voor de bordjes.

Een regenton die we af en toe vullen met een dompelpompje vanuit de regenput bij het huis. Hoeven we niet zo ver te lopen!

Het eindresultaat: nu nog erg kaal, maar groen wordt het vanzelf!
Houtsnippers rondom de planten houdt het onkruid tegen, zorgt dat de bodem niet uitdroogt
en is goed voor het bodemleven en levert voedingsstoffen. En het ziet er ook nog eens leuk uit!
Het kan natuurlijk niet op plekken waar je gezaaid hebt, want dan komen de zaadjes niet op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *