Slopen, schuurdak en houtcontainer

De schuur die nog een paar jaar blijft staan, wordt voorzien van dikke balken, zodat het stevig genoeg wordt voor een pannendak. Daaf en Maurice timmeren lekker mee. Voor Peter een mooi zittend klusje.

Steef bedenkt zelf een klusje, en komt de afgezaagde blokjes hout opruimen.

Buurman Willem wilde graag twee kozijnen gebruiken voor zijn atelier. Broers Maarten en Michiel helpen mee losbikken, en de skidster vangt het kozijn op.

Nadat de kozijnen er uit waren, stond de voorgevel wel erg gammel. Met de Tirfor (lier) heeft Peter de gevel naar binnen getrokken; op de foto is de punt aan het vallen. Maurice schrikt zich een hoedje… 😉

Over 2 weken komt de graafmachine om alle muren van de schuren om te duwen en het puin op te ruimen. Maar de jongens vinden het véél leuker om de muren zelf om te meppen!
En stiekem ligt dan toch al de halve schuur op de grond 🙂
Onverwacht fietsers-bezoek uit Mierlo. Welkom!!

Ik heb nog heerlijk in de groentetuin kunnen werken. O.a. een kruidentuintje gemaakt van puinstenen. Een basilicum plant van de Lidl heb ik in ca. 15 delen gescheurd, in de hoop dat ieder plantje een grote plant wordt. Verder tijm- en citroenmelisse-zaailingen uit mijn tuin in Mierlo geplant, en een aantal nieuwe kruidenplanten van de Boerenbond. Na 1 dag was de basilicum al aangegeten door (ik denk) een slak, dus ik heb er houtsnippers (met dennennaalden) omheen gestrooid in de hoop dat dit helpt. Dat vinden de slakken vast niet fijn aan hun buikjes 🙂

Heermoes is een onuitroeibaar vreselijk onkruid, maar het blijkt toch nog ergens nuttig voor te zijn! Je kan er goede mest van maken door de heermoes in een emmer water te doen, en dat 10 dagen te laten staan. Het gaat gisten en vréselijk stinken, maar verdund schijnt het geweldig voor je planten te zijn. Uitproberen dus!

Met een baksteen erop blijft de heermoes mooi onder water.
Onze eigen Skidster (mini-loader) doet goed werk:
grote zware boomstronken in de groen-container gooien.

De enorme berg hout is gesorteerd. Er liggen nu stapels met bouwhout, kampvuur-hout, klimtoestel-hout, decor-hout (voor een sloppenwijk-decor voor popfestival Lowlands) en een container vol afvalhout. Wat ruimt dat lekker op!

Container met afvalhout, en op de achtergrond achter de kruiwagen de bijna verdwenen houtberg.
Zelf gemaakt vlierbloemen limonade: pluk een aantal (schone) vlierbloemen (niet wassen) en doe die in een kan water. Handjevol rozijnen erbij, een scheut citroensap en/of munttakjes en/of takjes citroenmelisse. Paar uur laten trekken, en je hebt heerlijk frisse, suikerloze limonade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *