Hutje bouwen (Ecohuis 0.1)

Voor het plaatsen van de units moet het maanlandschap dat de graafmachine heeft achtergelaten vlak gemaakt worden. Er komt nog veel puin boven. Maar ook glas: de vorige eigenaar heeft een kuil gegraven en daar een berg scherven in gemikt (ongeveer een halve kliko!)…. Rieken en zeven maar!
Van een aantal overtollige pallets hebben de kinderen een hut gebouwd: Ecohuis 0.1. Gerrie heeft even geholpen met het beginnetje, maar daarna kregen de kinderen door hoe het werkte. Ze hebben de muren bekleed met oude vloerbedekking-tegels, en een dak van blikken dakplaten.

Onze spijkers zijn nu wel zo ongeveer op 😉 Maar het resultaat mag er wezen! ’s Middags was er een enorme hoosbui, en de hut was mooi droog gebleven.

“Wat je met oliedruk kan doen, moet je niet met bloeddruk doen”, zo vertelde een collega van Peter eens. Nou, groot gelijk! De Skidster helpt met van alles, bijvoorbeeld het vlakken van het terrein met een omgekeerde pallet.
Gijs en Marlies kwamen langs, net tijdens een flinke regenbui. Een goed moment om bij te kletsen en te eten tot het weer droog werd. Jasper en Steef hadden grote lol samen!
De regen hield op, maar de plek waar de graafmachine steeds overheen reed bleef nog lang nat. En met blubber kun je heerlijk spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *