Peren inmaken

Onze peren worden erg snel bruin van binnen. Dus alles snel opeten, uitdelen en… inmaken! Ik ging een dagje naar mijn ouders (die hebben tenminste een gasfornuis) om samen met mijn moeder kilo’s peren in te maken. Ook de sappan van Marcus konden we goed gebruiken, die heeft aardig wat appels en peren tot sap gestoomd. En als experiment heb ik wat flessen gevuld met sap uit de sapcentrifuge (wel eerst gezeefd). Ik hoop dat dat laatste goed werkt, want dat sap vond ik toch lekkerder dan sap van de sappan.

Tjongejonge, wat is dat veel werk!!

Tijdens het vullen van de flessen, knapten er een paar.
Ik zoek nog even uit hoe ik dat de volgende keer moet voorkomen.
Het resultaat van een hele lange dag kei-hard werken…
Of het de moeite was…? Ze zijn in ieder geval wel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *