Poes en kippen

De poes is afgelopen vrijdag opgehaald door z’n baasjes: mama + 3 kinderen. Wat waren ze blij dattie weer terug was! Emke daarentegen heeft de halve middag gehuild… Gelukkig zei de moeder dat ze altijd nog bij de poes mocht komen spelen, en dat gaf toch wel enige troost.

Mirthe kwam vrijdagmiddag bij ons spelen, speciaal voor de poes. Ik heb de poes maar een uurtje later laten ophalen, zodat Emke en Mirthe hem nog eventjes konden zien.

Nu vraagt Emke ongeveer ieder uur wanneer we nou EINDELIJK een poes krijgen, dus we moeten er maar een beetje haast mee maken. Vandaag heb ik met Emke en Mirthe alle poezenspullen in huis gehaald; kattenbak, voer, dat soort dingen. Ik verwacht dat er hier deze week al wel een viervoetig vriendje rond zal lopen..!

Ondertussen scharrelen onze 6 kipjes (zijdehoentjes) al heerlijk rond in de ren. Ze hebben het geweldig naar hun zin en ze zien er goed uit. We hebben al 3 namen: Ieniemienie voor de kleinste (die is ongeveer 3x kleiner dan de grootste), Pino voor de grootste, en Tommie voor het kipje dat een klein beetje bruin in z’n verenkleed heeft. Het is nog wel even afwachten of we ze de goede namen hebben gegeven, want we kunnen nu nog niet zien of het haantjes of hennetjes zijn.

Nog een paar dagen in de ren, dan mogen ze de wijde wereld verkennen!
Nou ja… niet te ver graag 🙂

Pino. Lijkt aardig, toch?
Ik verwacht dat het een haantje is, vanwege de rode vlek boven z’n snavel.

Ieniemienie. De kleinste, maar wel de dapperste!
Hennetje?

2 reacties


  1. kan een poes wel bij loslopende kippen? Of moet de poes in de ren als de kipjes los zijn?
    De kipjes waren er eerst!

    Beantwoorden

  2. Over het algemeen kunnen poezen en kippen heel goed samen. We zoeken een jonge poes, we verwachten dat zhij wel leert dat de kippen erbij horen, en dus niet aangevallen moeten worden. Bovendien kunnen volwassen kippen goed van zich af pikken (de onze zijn natuurlijk nog jong, en kunnen nog niet zo goed voor zichzelf opkomen). Maar je hebt gelijk, het is wel even spannend! (Ook voor de twee tamme ratjes die we hebben)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *