Wat kleine klusjes…


Deze week zijn er allemaal kleine nuttige klusjes gedaan:

– Peter heeft de oude combi-ketel verwijderd. Deze was niet geschikt (te oud) om om te bouwen naar propaan. Daar moest dus een nieuwe voor komen, en die heeft Peter ook al klaar liggen. We hebben inmiddels ook een gasfornuis (die moet ook nog omgebouwd worden), en een oven, want de oude was klaar voor de schroothoop. Kunnen we weer pizza eten en taart bakken!

Oude ketel eruit, a.s. dinsdag wordt de nieuwe aangesloten door een loodgieter.
Kunnen we dan EINDELIJK douchen…??

– Peter heeft stroom en licht aangelegd in de grote schuur. Kan hij daar ook ’s avonds werken.

– Ik heb de kluis-kasten geschilderd. Dat worden de zijkanten van de kapstok. Super handig voor alle schooltassen, gymtassen, jassen, vesten, schoenen, laarzen, klompen, sloffen, slippers, sandalen, handschoenen, sjaals, mutsen, oorwarmers enz. enz. Ik kan niet wachten tot ze in gebruik genomen kunnen worden, want nu zit alles nog in… ja, dozen… (en zoek ik me dus altijd suf)
Peter heeft onderkanten voor de kasten gemaakt, om te voorkomen dat ze door het zeil snijden. En hele leuke handvatten van vliertakken.

– Er zijn weer een aantal dozen uitgepakt, de klerenkasten zijn ingeruimd, en er gaan zelfs veel kleren weg!! Wooh.. knap van mij, he?

– We hebben de laatste hand gelegd aan het kippenhok. Nog wat geschilderd, een plankje hier en een handvatje daar. En een super handig systeem om met 1 vinger de klep van de ren open te maken, en dan blijft hij ook open staan. Gewoon met een touwtje, katrolletje en een gewichtje. Echt ideaal, zo’n handige man in huis!

– Terrein flink opgeruimd (maak je maar geen illusies, het is nog steeds een rommeltje, haha!) en naar de stort geweest (daar kieperden ze onze 2 bomvolle kliko’s vlakglas gewoon bij het restafval!!! We zullen nog eens ons afval netjes scheiden grrr*$#@*!)

– De netten onder de notenboom zijn opgeruimd. Alle noten zijn inmiddels gevallen, maar we hadden niet zo’n grote opbrengst. En helaas zijn de noten van de boom op het achterveldje door anderen geraapt. Met dit briefje als gevolg. Hopelijk helpt het! (al is het dan voor volgend jaar)

– We hebben erg gezellig en inspirerend bezoek gehad van John en Dinie. Zij leven (zo goed als) zelfvoorzienend. Wat kunnen wij nog veel van ze leren! Binnenkort gaan we daar op bezoek om het met eigen ogen te zien en te beleven. Leuk!!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *