Douche en fornuis

Hoewel we weer warm water hebben, was het douchen was nog niet optimaal: we gaan namelijk in het bad douchen, en daar hing nog geen scherm, geen douchekop-houder en geen thermostaatkraan. Dat heeft Peter vandaag allemaal gefixed. Meteen van de wasbak de warme/koude leiding omgewisseld, die zaten verkeerd om.

De thermostaat van de CV hangt inmiddels ook, en we vonden 16 graden al “erg warm”.

Aan het eind van de dag was ook het gasfornuis klaar. Om bij de gaskraan te komen moesten ook de keukenlaatjes er uit. Bij het eruit halen van de laatjes was een frontje scheef gaan zitten, en vervolgens brak alles af dat hem op zijn plaats moest houden. Het was een heel gedoe allemaal, maar uiteindelijk hing ‘ie mooier dan eerst.

Tijdens het koken wordt de laatste pit vastgeschroefd. Pas op voor de hete pannen!
Op de achtergrond nog het camping gasstelletje, waar we ruim 2 maanden op hebben gekookt.

Het fornuis doet het goed. We hebben hem zelf omgebouwd van aardgas naar propaan. Daarvoor moesten de nozzles (gas-spuitmondjes) een kleiner gaatje krijgen. Peter heeft de nozzles eerst laten dicht solderen met zilver, zodat ze tegen voldoende hoge temperaturen kunnen. Daarna heeft hij ze met boortjes van 0.5, 0.6 en 0.9mm (voor de kleine, gewone en grote pit) uitgeboord. De 0.6-nozzle bleek iets te weinig vlammetjes te geven, dus die is nu 0.7mm. Het werkt prima, en nu kunnen weer lekker koken op 4 pitten! Wat een luxe allemaal 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *