Stenen uitzoeken

De mais is weg, en daardoor zitten we weer “in de kijker”. En dan vallen de 4 pallets met showroom-bakstenen (bestemd voor de kelder) wel erg op.

Het was prachtig weer, tijd dus om de boel op te ruimen, en de stenen te sorteren: harde stenen bij elkaar, zachte stenen apart en vreemde afmetingen apart. De kinderen, inclusief Steef’s vriendje Jason deden uren lang mee. 20 volle pallets (met ieder 100 stenen) meteen met de Skidster op de goede plek opgestapeld. Wat ruimde het lekker op, en vooral: wat was het gezellig zo met z’n allen!!

Met een treintje werden de stenen gesorteerd
Handschoenen aan en sjouwen maar! Jason en Steef

We hadden erg veel karton afval, van de doosjes waar de stenen in zaten. Deze hebben we uitgespreid (ca 3 lagen dik) over een stukje wei. Daarna houtsnippers erover, zodat het er wat mooier uit zag. Nu ca een jaar wachten tot het gras eronder dood is, en het karton allemaal verteerd is. Als het goed is, is het resultaat een onkruid-vrije, vruchtbare bodem. Ben benieuwd!

Terwijl wij hard aan het werk waren, hadden de kipjes een lekker warm plekje in de zon en uit de wind gevonden.

Hoopje pluis. “Effe chillen!”

En zo zagen de stapels er uit. De 4 pallets met zachte stenen kunnen we een keer omruilen voor hardere.

Opgeruimd staat netjes. Rechts de gasleiding tegen de muur; daar moet nog een hokje om heen om de regelaar uit de regen te houden, en om te voorkomen dat kinderhandjes de gaskraan dicht gaan draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *