Een zonnig dagje, veel gedaan!

We zijn begonnen met het vlekkenplan voor het “voedselbos”. Binnenkort worden de fruitbomen geleverd, en dan moeten we toch weten waar we ze moeten gaan planten!

Voorbeeld van een voedselbos. Bomen, struiken, vaste planten en éénjarigen staan door elkaar.  Geen kale grond, dus weinig onkruid, vochtige bodem en actief bodemleven. Grote biodiversiteit. Planten zijn gezonder en minder vatbaar voor ziekten en plagen.

De temperatuur kwam wat moeizaam op gang, maar in de middag wat het echt heerlijk toeven buiten!

Na alle druktes even heerlijk uitrusten in de late herfstzon… De poes dacht er ook zo over.  

Peter heeft de laatste paardenmest opgehaald. Daarna heeft hij nog net even tijd gezien om de daklijst aan onze kant van de schuur te timmeren. En tijdens het vastzetten van de laatste plank kwam (eindelijk) het pakket met schoorsteenpijpen binnen.

Nieuwe daklijst, met op de voorgrond het kachelpijpen-pakket.
Zou dit weekend de kachel nog aan gaan..?

Begin van de avond konden we een koelkast + vriezer in Rosmalen ophalen. Een langdurig werk om de deuren van de koelkast om te draaien en het geheel op zijn plek te zetten. Toen dat om 23:15 eindelijk klaar was, de stekkers er in. Even later roken we een vreemde brandlucht. Rook!! Meteen de stekkers er weer uit. We konden zo gauw niet ontdekken wat er mis was. Morgen verder… 🙁

De hele keuken gebarricadeerd door oude en nieuwe koelkasten en een vriezer, losse deuren, gereedschap en een kast die (nog) geen nieuwe plek had gekregen.

Hier het resultaat: een mooie rode koelkast+vriezer, mooi passend bij de kluisjes-kapstok.
Helaas alleen (nog) defect….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *