Schoorsteen, houtkachel en vriezer

Waarschijnlijk de laatste warme dag van het jaar. 23 graden maar liefst! Het zal wel weer een record zijn… Maar dus wel een prima dag om de schoorsteen aan te leggen.

Het begon met het boren van een gat door het dak… De boor was natuurlijk te kort, dus een 12mm vlinderboor aan een draadeind M8 gelast om de benodigde lengte te verkrijgen.

Door het gat 5cm op te schuiven kon de buis precies tussen het regelwerk door.
2x dakdoorvoer erop
En klaar…! Vanavond kan de kachel aan!!

Ondertussen kwamen Flip en Agnes Daaf terugbrengen, zij waren ’s ochtends naar een heel leuk concert voor kinderen geweest. Flip was speciaal meegekomen om mee te kijken naar de vriezer. Heel de toestand weer van de muur gehaald en met de brandblusser ernaast de stekker er in gedaan. Inderdaad kwam er snel na het aandoen van de vriezer weer rook tevoorschijn.  Het bleek om een relais te gaan dat was gaan smelten. Hmm, we zullen zien of we aan een nieuw exemplaar kunnen komen. Voorlopig zitten we dus nog even zonder vriezer…

Verkoold relais.

Verder kwamen Erica en de kinderen uit Mierlo op bezoek. Heel gezellig, en we hadden uren nodig om weer bij te kletsen!

Eva en Emke met hun zelf geoogste zonnebloem. Wat zitten dáár veel pitjes in!

Rond etenstijd was de kachel klaar. Nog even aanmaakhout hakken, hout halen, ruitje schoonmaken, en branden maar. Heerlijk! Laat de winter maar komen!

Kachel aan!! Met pompoensoep en strijkkraaltjes 🙂


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *