Ieniemienie

Onze kleinste, dapperste en liefste kip Ieniemienie is dood. Dit kipje ging altijd als eerste op onderzoek uit: als de andere kippen nog aarzelden was Ieniemienie al het hok uit, of de ren uit. Makkelijk te pakken en aaien, en van begin af aan goed herkenbaar door haar afmeting. De liefste kip van de kinderen.

De laatste week ging het niet zo goed met Ieniemienie. Lusteloos, niet met de andere kippen mee gaan, rochelen. Met binnen halen, warme kruik in een doos, lekker voer leek het even beter te gaan, maar helaas.

Toen de kinderen zaterdag thuiskwamen van alle logeerpartijtjes, was het al donker. We lieten de doos met Ieniemienie nog even zien. “Ze had maar één leventje”, merkte Steef op.

Pas zondagmiddag was er tijd voor een echte begrafenis. Naast Hobbeltje, het zwarte konijn dat in de zomer door een vos was gepakt.

Samen hebben ze er een echt grafje van gemaakt, met 4 mooie oude vloertegeltjes die bij het graven van dit kleine kuilje tevoorschijn kwamen. (Er ligt vast nog een hele vloer in de grond daar…). Emke deed er een mooi Afrikaantje bij, en gaf Daaf en Steef ook bloemetjes. Dan konden zij nog even aan Ieniemienie denken…

Dag Ieniemienie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *