Haag planten

Vandaag kwamen Marcus, Maria en Cas helpen om de haag te planten. Peter had een grondboor op benzine gehuurd om de gaten te maken waar we de ruim 900 (!) struikjes in konden doen.

Het duurde even voor we een goede werkwijze hadden gevonden. De grondboor had veel moeite met het lange gras, omdat dat rond de punt van de boor ging zitten. Met de bosmaaier het weiland maaien èn schoon harken was veel te veel werk. Uiteindelijk maakte Peter met de bosmaaier kale plekjes, die door Cas uitgeboord werden. Dat ging echt als een speer! Teamwork!

Het planten was veel werk. Het zand dat uit het gat kwam, was altijd te weinig om het gat weer te vullen, dus moest er steeds zand bij uit de kruiwagen.

Het was echt prachtig weer, zo mooi dat we de planten niet lang in de zon konden laten liggen. Maar wel lekker buiten zonder jas aan de koffie/thee. En brownie 🙂

Maar met vele handen zijn we deze zaterdag toch heel ver gekomen!
Veel dank weer allemaal.

Helaas, omdat het allemaal kale takken zijn die we in de grond hebben gezet, zie je vanaf een afstandje helemaal niet dat er iets staat. Je kijkt er gewoon dwars doorheen!
Het resultaat van ons harde werken zullen we dus pas komende lente echt kunnen zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *