Bladeren verplaatsen dag 2 en bomen planten

Vandaag was het weer prachtig weer. Zon en 15 graden. De hulp bestond uit Willem, Jessy en Wieke. Marleen kon van te voren nog net een brownie maken.

Wieke had nog tijd om de kippen te fotograferen. Deze wilde ik je niet onthouden… 🙂

Voor het planten van de bomen moest nog even uitgezocht worden welke boom waar moest komen. Peter heeft de 17 bomen die van Het Groene Woud kwamen geplant. Nog 4 bomen moeten we zelf bestellen, de plantgaten zijn al klaar.

Beplantingsplan

Het planten van de bomen geeft het weilandje opeens een heel ruimtelijk beeld. Het zijn nu natuurlijk nog kleine sprieten, maar we kunnen ons al goed voorstellen hoe het er uit ziet als de bomen groter zijn.

Door het warme weer van gisteren en vandaag is de broei lekker doorgegaan; regelmatig stonden de “scheppers”in de warme, muffe blad-dampen.

Ca 20 cm dikke laag blad storten we rond alle struikjes. Nu maar hopen dat het voldoende helpt tegen brandnetels en ander woeker-onkruid!

 Steef kreeg steeds telefoon van Lisa, zijn knuffel.

Ook de boomspiegels van de net geplante bomen werden aangepakt: de afgegraven graszoden legden we in de vorm van een dijkje rond de boom (voor het watergeven), en de kale grond bedekten we met blad. Dampend blad…!

De haag is nu helemaal voorzien van blad. Er ligt nog zo’n 20m3, daar vinden we nog wel een bestemming voor…!

Het was weer een prachtig weekend.
Iedereen enorm bedankt voor alle hulp en gezelligheid!! 
(ook opa en oma, voor de kinderoppas en taxi-service!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *