Keukenkraan

Nieuwe oude kraan

Een foto van onze keukenkraan. Wat is daar nu aan, zou je denken. Nou, de vorige kraan heeft jaren lang gelekt, omdat hij niet meer open te schroeven was om het leertje te vervangen. Daardoor ging het houten keukenblad loslaten (en rotten) op de plek waar de kraan door het blad heen ging. Daardoor kwam de lekkende kraan ook nog eens los te staan.
Peter heeft de kraan vervangen door een andere (oude) kraan, en een aluminium plaat gezaagd die aan de bovenkant voldoende stevig keukenblad overlapt. Daardoor heeft de kraan weer steun. Met veel kit het geheel vastgezet, en voila, de kraan doet het weer. Helaas bleek de hals ook te lekken, dus daarvoor moest toch een nieuwe gekocht worden (meteen een extra lange, zodat het water wat verder in de bak komt en niet zo snel op het aanrechtblad). En nu nu doet ‘ie het weer perfect!

En dat is zoooo FIJN, elke keer weer als je de keukenkraan gebruikt!

Vandaar dat we daar speciaal een blogje over schrijven 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *