Basje

Begin november merkten we een zwarte poes op, die rond de woonunit “woonde”. Heel schuw, maar geregeld zagen we haar ergens liggen. We maakten een foto en zette die op Amivedi, een site voor vermiste / gevonden huisdieren.

Een eigenaar meldde zich, althans een kleindochter want daar logeerde de poes, genaamd Basje. Maar toch een poes, en geen kater 🙂 “Als oma van vakantie terug is, komt ze Basje wel lokken”. Oma kwam inderdaad, maar Basje kwam niet…

Ze zetten een vangkooi neer. Daar vingen we een andere kat mee, een zwerver, die brachten we naar het asiel. Daarna heeft de kooi geen kat meer gevangen. Nou, eergisteren onze eigen kat, omdat de kooi per ongeluk overdag open stond.

Van Basje zagen we af en toe een glimp vanuit de verte, maar soms zagen we haar een week niet. Vandaag echter lag zij een hele tijd in het hooi achter het kippenhok / oudijzer-berg.

Het is lang geleden dat Basje zich zo liet zien.

Er komt een andere vangkooi, en we hopen Basje binnenkort aan haar wanhopige baasje te kunnen terugbezorgen…

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *