Hanen slachten

Drie hanen is wat veel van het goede. De hanen gaan steeds vechten, en ze gunnen de 2 hennetjes ook geen rust. Er moesten dus 2 hanen “geoogst” worden. Dutch John, een goede kennis van ons, had al eens aangeboden ons de kneepjes van het vak te leren, dus het werd tijd van het aanbod gebruik te maken. Daaf en Emke wilden graag mee, maar Steef hebben we maar bij opa en oma gebracht.

Het dood maken van een dier is geen leuk onderdeel van slachten. Maar je kan er niet omheen. Je kan het respectvol en zorgvuldig doen om dierenleed te voorkomen. In ieder geval hebben deze haantjes een heerlijke tijd gehad, dat kunnen veel soortgenoten niet zeggen…

Haantje 1: John heeft het eerste haantje voorgedaan, met uitgebreide uitleg.

Haantje 2 door Marleen gevild.

Marleen deed haantje twee en Peter zorgde voor de verslaglegging (in de vorm van een video-opname) voor als we het de volgende keer zelf moeten doen. Daaf en Emke keken in het begin ge├»nteresseerd mee, maar begonnen zich vrij snel te vervelen / vervelend te worden…..

Zijdehoentjes hebben weinig en donker vlees. Eigenlijk alleen geschikt voor in de soep, maar Marleen heeft een mini-filetje en de levertjes apart gehouden om te bakken. Hmm..!! De rest is inderdaad in een grote pan gegaan om bouillon van te trekken. Pas na 3 uur sudderen begon de bouillon goed te ruiken, maar de smaak viel helaas erg tegen. Het smaakte meer naar wild dan naar kip. Maar goed, de bouillon zal hopelijk in een soepje best smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *