Pallet-sloper

Voor veel bedrijven zijn pallets afval. Soms halen we een aanhangertje pallets op om ze ergens voor te gebruiken. Zo krijgt de de composthoop een rand van pallets, Emke wilde een loombandjes-verkoop-tafeltje, er komen houten bloembakken aan de veranda en ik wil een aardappel-kweekkist van palletplanken. De planken waar pallets van gemaakt zijn, zijn best mooi hout. De kunst is om de pallets “netjes” uit elkaar te halen.

Op internet kwam Peter een foto tegen van iemand die daar een mooi gereedschapje voor gemaakt had. Dat wil ik ook! Van een oude schop, wat strippen en ringen heeft Peter ook zo’n pallet-sloper gemaakt, en nu kunnen wij geweldig snel en netjes pallets slopen!

Een steel met twee lepels zorgt dat je veel kracht kan zetten.

De onderkant: een scharnierend stripje verdeelt de kracht, waardoor de plank niet splijt.

Een volgende versie wordt iets breder (pallets waarbij de planken op andere planken gespijkerd zijn, zijn net te breed), iets langere lepels (ook dakbeschot kan dan makkelijk losgemaakt worden), en het scharnierpunt van de stripjes moeten zo komen, dat de stripjes vanzelf in de goede stand vallen. Voor als we meer tijd hebben… 😉

Emke wil graag loombandjes verkopen aan de straat, en heeft daar een tafeltje voor nodig. Zo gemaakt, en stevig zat.

Verkoperstafel op kinderhoogte

1 reactie


  1. Leuk om dit te zien en lezen! Zo gaan de voor de transport niet meer te gebruiken pallets toch naar een goed doel!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *