Sloophout van de buren

Onze buren Mark en Marjolijn op de Veghelse Dijk zijn hun huis aan het slopen. De tengels, panlatten, dakbeschot en gordings hebben we kunnen overnemen. Even een hoop werk er tussendoor, want ze moeten worden opgehaald, ontspijkerd en opgeruimd. Maar ach, dat houdt je van de straat 🙂

Tengels en panlatten zijn te gebruiken voor de leemmuren. Door deze om de 10cm. op de verticale palen van deze wanden te timmeren, houden deze latten de isolatie in het midden van de muur, en houden ze de leem vast. Peter heeft de aanhanger vol latten gesorteerd: de mooie latten apart en de rest klein gezaagd voor de kachel (stookhout en aanmaakhout). Opgeruimd staat netjes.

Een hele berg lange latten, de kortere latten zijn al in mootjes gezaagd.

Het dakbeschot (ca 80 m2) is bruikbaar voor het dak (duh…) op een plek die niet in het zicht komt. We proberen de hoeveelheid verlijmd hout klein te houden, omdat we zo veel mogelijk met natuurlijk materiaal willen bouwen. Daarom zijn deze schroten zeker welkom. Wel moeten de spijkers er uit, en we moeten een plekje inrichten om ze te bewaren tot eind van de zomer.
Een klein gedeelte moet nog van het dak af; dat zat zo vast dat de buurman dat niet zag zitten. Maar gelukkig heeft Peter een prachtige palletsloper gemaakt, en die weet daar wel raad mee!

De gordings zijn waarschijnlijk niet te gebruiken voor het dak (te dik), maar ze komen heus een keer van pas. Mooi hout.

De eerste lading, nog 3 te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *