Impressie van deze week

Hier een impressie van begin maart.

We gaan vaker zelf koekjes bakken in plaats van fabrieks-koekjes. De kinderen vinden het heel leuk, lekker, en het is snel gedaan.

Marleen heeft van houten pallets een krat gemaakt om alle zaagafval in te verzamelen.

Van het huis van de buren op de Veghelse Dijk hebben we het dakbeschot overgenomen. Peter is dat (op de kar) aan het demonteren en ontspijkeren. De meeste dakbeschot kon zo van het dak af, maar een paar plekken waren op zoveel kleine balkjes vastgezet dat hij hele stukken losgezaagd heeft om met beleid te demonteren. Van de balkjes die vrijkwamen heeft Peter een houtrek gemaakt voor lange balken, dakbeschot en vloerplanken. 

Vele kilo’s spijkers kwamen er af…

Na het dakbeschot kwamen de dakbalken. Ze konden alle 32 tegelijk op de kar.

Ook eerst ontspijkeren…

 De fruitbomen hebben een enorme snoei-achterstand: flink de zaag er in!

Op het noordelijke weitje ligt al een jaar een stapel sparrentakken. Voordat het broedseizoen begint moest deze opgeruimd. Hier is Wieke bezig om de takken onder de rij sparren in een houtril te stapelen.

Daaf heeft een eigen hut van pallets, waar hij vaak aan het werk is. Emke wilde ook graag een eigen plekje. Hier maakt ze met Wieke een tent, half in de rij coniferen.

We zijn begonnen om de ruimte voor de woonunits te ontginnen. Brandnetels, kweekgras en paardenstaart doen het daar erg goed, maar we willen graag wat anders zien… De skidster doet goed werk met de riek. Het karretje is nog niet af, maar wordt al wel gebruikt.

En ondertussen is Edward hard aan het werk de tekeningen voor de bouwvergunning af te maken. Dat betekent geregeld overleg, dingen uitzoeken, berekeningen uitbesteden etc. Over twee weken kunnen we de vergunning aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *