Broedse kippen-file

Gisteren is hennetje 2 (Wiske) broeds geworden. We hebben haar naast hennetje 1 (Suske) in de keuken van het oude huis gezet. Ze staan in de file voor het kuikenhok 🙂 Dat heb ik gemaakt in de schouw van de keuken. Hier kunnen de kuikens met hun moeder de eerste weken zitten, tot ze sterk genoeg zijn om naar buiten te gaan.

De twee broedse kipjes, ieder in z’n eigen doos. In de rij voor het (in aanbouw zijnde) kuikenhok.
Een grote doos met onderin een stuk plastic, dan een graszode voor de goede luchtvochtigheid, dan een laag stro en een zachte laag hooi. Een bakje met wat voer en water (waar ze nauwelijks naar omkijken).
Bovenop de pinnige kip, die stoïcijns zit te broeden, 3 weken aan één stuk.

Suske broedt op 2 eitjes van onze eigen zijdehoentjes, en 3 eieren van de bruine kippen van Willem en Annemiek. Wiske heeft één zijdehoen-eitje, en 5 bruine kippen-eitjes.
Spannend wat er uit gaat komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *