Klussen afgelopen week

Het is rustig op ons blog, maar in werkelijkheid werken we knoerthard! Er lopen nu meerdere klussen tegelijk, met als gevolg dat er nog niet echt iets af is. Maar goed, ook foto’s van half-affe klussen zijn natuurlijk leuk 🙂

– Ik ben de groentetuin aan het ontginnen. Om te voorkomen dat het over een half jaar weer dicht gegroeid is, ga ik dit jaar alle vakken mulchen. Vorig jaar heb ik ook een paar vakken gemulcht, en dat heeft heel goed gewerkt. Zie hier het verschil tussen een wel en niet gemulcht vak:

Aardbeien-vak, afgelopen jaar gemulcht met houtsnippers.
Snijbieten-vak, niet gemulchd.
Wieke en Steef helpen mee door alle overgebleven worteltjes te oogsten. Die zijn nu veel lekkerder dan vóór de winter! Een volle emmer was het resultaat. Hmm… lekker in de oven!

– De enorme graspollen zijn ook dwars dóór het gaas gegroeid. Ga die er maar weer uit pulken! Dat is veel werk. Ook binnen en buiten het gaas komt daarom een dikke laag houtsnippers. Hopelijk houd ik zo een onkruidvrij gaas. En Peter heeft een pad van snippers gemaakt, langs de buitenrand van de groentetuin. Dit als buffer tussen het (onkruid-)heuveltje en de groentetuin.

Emke helpt mee met het uitspreiden van de snippers.
Links zie je nog goed de grote graspollen die door het gaas zijn gegroeid…
Ik heb alles weggehaald, en er snippers overheen gedaan.

– We hebben weer heel veel kampvuurhout in blokken gezaagd. Iedere keer ziet het terrein er weer iets mooier uit! Peter heeft hiervoor een nieuw houthok gemaakt. Alles van restjes van de oude schuren.

– Weer een rommelige hoek van het terrein opgeruimd. Grote lappen plastic: mooie stukken opvouwen en opbergen. Dakgoten en regenpijpen: schoonmaken en opbergen. Oud plastic: weg ermee!

– Peter heeft de dakgoot aan de achterkant van de woonunits gemaakt. Beugels vond hij te te duur, dus hij heeft zelf houten steunen gemaakt. Werkt ook prima!

– De pallet-vakken (voor mest, compost, snippers e.d.) zijn ook weer een stukje verder af.

– We hebben een lekker lange waslijn opgehangen. Hier wordt je toch vrolijk van…? 🙂

– De kleine konijntjes begonnen uit de schuur te ontsnappen. Zo klein als ze zijn, ze kunnen toch al best hoog springen! En ja, nu zijn we er eentje kwijt… Hopelijk meldt hzij zichzelf weer alsie honger krijgt. Hoog tijd dus om ze te verplaatsen naar de ren in de veranda. We hebben daar de konijnenren in tweeën gesplitst, zodat de kleintjes een apart deel hebben. Niet dat die apart van de andere konijnen moeten, maar omdat de twee vrouwtjes (mama en tante) uit elkaar gehouden moeten worden. We hadden het nog geen 10 minuten klaar, of mama konijn was ontsnapt over het 60 cm hoge hek… Vervolgens sprongen de andere twee konijnen fluitend over de (nog hogere) tussenwand die we gemaakt hadden. Gelukkig waren oom en tante erg lief voor de kleintjes. Dus laten we het voorlopig maar zo… We zoeken nog nieuwe baasjes voor de kleine schatjes. Iemand interesse..?

De peuterspeelplaats. Oom en tante blijken prima oppassers te zijn 🙂
Dit is tante Babbel, die heel lief op de kleintjes past.

Hier mama die even langs komt om te voeden. Drie kleintjes liggen op hun ruggetje onder mama te drinken. Meteen daarna springt mams het hok weer uit, en mogen de kleintjes het weer alleen uitzoeken.
Aan 3 kanten uitstekende pootjes!

– Binnen heb ik ook altijd nog werk te doen.

Spijkerbroek korter maken…

Kapotte rits vervangen door klittenband…

Tuinontwerpje maken…

-Daaf werkt af en toe aan zijn hut. Hier heeft hij een veranda gebouwd, die zelfs stevig genoeg is om er op te zitten!

 
– Het vele hout dat de afgelopen weken ontspijkerd en gesorteerd is, is droog opgeruimd. Peter heeft in de witte schuur een stevig rek gemaakt, waar het dakbeschot en balkhout in ligt.

Rek voor lang hout

– Ik heb de hoek waar de zaagtafel stond aangepakt, rekken gemaakt, hout/metaal/kunststof gesorteerd en opgeruimd. Fijn, dat sorteren 🙂

Rek voor kort hout

1 reactie


  1. Wauw Daaf wat ben je toch een gave hut aan het bouwen! Knap zeg!
    Groetjes juf Claudia

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *