Noordelijke weitje

Vandaag hebben we een begin gemaakt met het opruimen van het noordelijke weitje. Als er in de zomer de cursus permacultuur word gegeven, moet het toch wel een beetje toonbaar zijn! Er ligt nog een berg van 12 m3 blad, resten van een berg sparre-takken en verstopte rommel van de vorige bewoners.

Het blad moest als mulch onder de haag, die we in de herfst hadden geplant. Peter bracht met de Skidster het blad naar de haag, en ik harkte de bladeren tussen de planten. Veel werk…! De rest van het blad laten we ergens anders op een berg verteren, dat geeft mooie bladaarde voor de moestuin.

Er was nog een on-ontgonnen hoekje op de noord-wei. Hier lag nog allerlei troep. Peter heeft een aantal oude paaltjes uit de grond getrokken: sommigen zaten met een emmer beton vast. We vonden nog een paar betonnen schuttingpalen, prikkeldraad, een oud luchtbed, dikke afgewaaide takken, plastic, hout en ijzer, en véél stenen en dakpannen…

Met onze nieuwe kar kan de rommel in één keer naar de verschillende verzamelbergen gereden worden: puin, oud ijzer, plastic en groen.

Op de achtergrond de bergen blad die ik aan het verspreiden was.

Eind van de middag heeft Peter nog even tijd genomen om de container recht te zetten. Deze heeft al die tijd op twee oude schuttingpalen gelegen. Eén van deze palen was gebroken, en zakte steeds verder in de zachte grond. Met twee potkrikjes de zaak opgetild en met stenen ondersteund.

Mooi waterpas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *