Gras

Peter heeft laatst een balkmaaier gekocht via Marktplaats. De motor liep niet meer, en Swinkels Mechanisatie heeft er een nieuw Chinees motortje opgezet. Eindelijk konden we onze weitjes maaien!

De messen zijn nog niet helemaal goed, maar hij snijdt best aardig door het hoge gras heen.

De wei aan de noordkant was meer onkruid dan gras: vorig jaar hebben we er niets aan gedaan. Het knapte enorm op door het maaien! De twee kale plekken zijn van het blad dat er een paar maanden heeft gelegen, en van een stapel sparrentakken dat er ruim een jaar heeft gelegen… Binnenkort zaaien we dat weer dicht.

 De zuidelijke punt is vorig jaar gedeeltelijk gemaaid. Ook hier kale plekken door het blad, en plekken met oud, vervilt gras. Daar moeten we nog wel mee aan de slag om dat weer groen te krijgen.

Voor de kippen gebruiken we hooi (op de bodem van het hok en in de broedbakken). Kjeld had vorig jaar even snel een klein hooi-hokje gemaakt. Nu even snel een iets groter exemplaar, met een voorkant die verstelbaar is.

Even een paar planken op maat zagen

 Na twee dagen drogen kon het hooi van de wei af het hok in.

Deze berg paste met gemak in het hok

 Op een paar plekken op de zuidelijke punt is het gras van vorig jaar omgevallen en vervilt tot een dik tapijt. De maaibalk kwam daar niet goed doorheen, de verticuteermachine had er geen moeite mee. Eerst kort maaien met onze kleine electrische maaier (hmmm…) en van verticuteren en inzaaien. Het zal er wel van opknappen…!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *