time lapse film

We willen graag een time lapse film maken van de bouw van het huis, en die moet eigenlijk beginnen op de dag van “de eerste schep“. Flip en Bart hebben samen hard gewerkt om een fraaie, flexibele oplossing te realiseren voor dit schijnbaar eenvoudige probleem. Het is een Raspberry Pi geworden met ingebouwde camera, Wifi verbinding en upload naar server. En dat allemaal in een waterdichte body op een hoge paal. Die laatste heeft Peter in elkaar gezet.

De antenne van de Wifi moet waterdicht opgehangen: een fles er overheen en klaar!

Op de laptop controleren Flip en Bart of het netwerk goed werkt, ondertussen eten we de laatste taart op van de verjaardag van Steef.

De camera werkt op 230V, dus er moet een kabel naar de paal. Hier werken we de kabel in de buis, netjes toch!?

 
Rechtop zetten, vastzetten en richten maar!

En de eerste foto staat op het scherm. Gelukt! Enorm veel dank aan Flip en Bart!

Om te bepalen waar de camera moest staan, moesten we het huis uitzetten. En dat viel nog niet mee! De ruimte tussen de witte schuur, het oude huis en de grens van het bouwblok is 2,5 meter te klein. Dus heb je zo veel grond, en dan  past je huis er niet op…! Komende week gaan we met de gemeente overleggen hoe we dit kunnen oplossen: daar hebben we wel ideetjes over 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *