Gras en paadje

Voor de bouw begint, willen we het terrein op orde hebben.
Dat betekent: “speeltuin” aanleggen, zandbak verplaatsen, vuurplaats maken en gras zaaien. Zo gezegd, zo gedaan! Eind april waren we begonnen met het uitrieken van alle wortels en kluiten. Vele lange dagen rieken, en maar liefst 6 volle grote aanhangers later, was het terrein schoon. Nu kunnen we aanleggen!

We maken heuveltjes om op te spelen, en 2 kuilen waar -als het gras sterk genoeg is- de trampolines worden ingegraven. Maar eigenlijk is zo’n kuil (zonder trampoline) ook al erg leuk om mee te spelen!
Uitvlakken zodat we een mooi plat gazon (ahum) krijgen.
En dan EINDELIJK… gras zaaien!! Laat die regen nu maar komen!

Op een mooie avond hebben we met de Skidster en de kar een hele lading houtsnippers gehaald, die langs het zandweggetje lagen achter ons terrein. Deze komen op het paadje naar het kippenhok. De kippen vinden het nu al leuk!

Paadje aanleggen met een randje van waaltjes (gratis op Marktplaats). De kinderen helpen fijn mee met stenen sjouwen! (Steef heeft op zijn stepje 1 steen liggen :-))

Mooi of niet…?

De rand langs de veranda van de woonunits was nog een zooitje. Peter heeft er een randje stoeptegels neergelegd, zodat de konijnen niet steeds alles open graven. Daarop komen houtsnippers (omdat dat er leuker uitziet dan saaie grijze stoeptegels). 
Nu staan er (ook rommelig maar wel leuk!) mooie potten met allerlei soorten tomatenplanten, een komkommerplant, een aubergine, paprika, peper en diverse kruiden.
 

Lekker droog onder het afdak de tomatenplanten. Die houden niet van regen op hun blaadjes. Dan moet ik ze wel water geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *