Een dieper gat voor de kelder

Gelukkig kon Gerrie van Rijbroek snel langskomen. Hij heeft de laag geel zand er af geschraapt, wat dieper de leem weggegraven en weer het gele zand terug gelegd tot net iets boven de goede hoogte.

Geel zand eraf schrapen
 Met de laserwaterpas er bij ging dat snel en betrouwbaar.

Diezelfde middag met een trilplaat de (met de hand voorgevlakte) bodem aantrillen. De Skidster is een prima gereedschap om deze toch best zware machine in en uit het gat te krijgen.

Daar hangtie aan een touwtje!

Nu kan de kelder (opnieuw) uitgezet worden met pinnen, hekjes maken 25cm boven de bodem (omdat de betonlaag 25cm dik wordt), en op de hekjes elke muur aftekenen. Pinnen weg, touwtjes tussen de hekjes spannen en bekisten maar!

De planning is dat de betonijzer op maandag 27 juli komt, en dat we proberen de donderdagmiddag hierna de beton te gieten. Dat is nog net voor de bouwvak, dan kan de beton drogen en kunnen we rustig met bekisten van de wanden beginnen. Wie er zin heeft om in die week te helpen met de wapening: welkom!

4 reacties


 1. Ik kijk regelmatig even op jullie blogspot om te zien hoe het jullie vergaat, spannend en hartstikke leuk. Ik ben zelf ook bezig steeds groener te worden, en zodra er hier een kleintje is wil ik zijn of haar ecologische voetafdruk ook zo klein mogelijk maken. Toi Toi Toi met alle voorbereidingen, jullie zijn nu al zó goed bezig. Super fijn om te volgen.

  Lieve groet Louise Lennips
  puurhappy.blogspot.nl

  Beantwoorden

 2. Leuk dat je ons volgt, Louise!
  Succes ook met je eigen traject, ik heb een stukje van je blog gelezen. Het gaat vast lukken!
  Groetjes,
  Marleen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *