Wapening

Peter ging vandaag vroeg aan de slag, zodat dat de wapening die vandaag geleverd zou worden snel het gat in kon. Eerst de 7cm dikke stoeptegels in vieren gemept, en over de vloer verdeeld.

Low tech steenknipper: een ijzeren strip met twee pinnen die je in de grond kan prikken. Een flinke klap er op met de voorhamer, en de steen ligt in twee├źn.

Halverwege de ochtend werd de wapening gebracht: 8mm netten, gezette stroken, staven, van alles. De Skidster deed weer goed werk, want het spul is niet te tillen!

Na een korte maar duidelijke uitleg waar alles voor was en hoe het geplaatst moet worden, kon Peter aan de slag!

Het vorderde langzaam, maar zeker. Omdat dit werk voor Peter helemaal nieuw was, werden details pas in het werk duidelijk. En meestal leverde dat extra werk op: de rand moest 3cm korter geknipt doordat de netten niet in elkaar kunnen schuiven, maar alleen tegen elkaar aan kunnen liggen. Of dat het tweede net onder de eerste moet liggen (Peter was alleen…) Het papiertje met maten waaide weg, en dan ook echt weg. Alles moest opnieuw opgemeten worden… Maar toch was het leuk werk! Het vlechten ging prima, en het wordt mooi en stevig. Dat gaat helemaal goed komen!

Aan het eind van de middag lag de onderste laag wapening netjes in de bekisting, gevlochten en al.

Nu komen de afstandshouders er op, voor de tweede laag. De eerste helft zit al vast, de rest komt morgen. Lets call it a day…!

Een “vlecht”, deze zet de afstandshouder vast op de wapening

2 reacties


 1. Bedankt voor jullie inspirerend artikel in het ED. Het vraagt nogal wat om je los uit het systeem te weken en je eigen pad te bewandelen. Voorloper te zijn. Als jullie zin hebben in een vakantie met het hele gezin bied ik jullie twee overnachtingen in een yurt of tipi aan. Plus een rondleiding met onze Hongaarse wolvarkens en een duik in de vijver, als het dan mooi weer is. Heel veel succes toegewenst en tot ziens. Marjan Verhees http://www.heteibernest.nl

  Beantwoorden

 2. Hoi Marjan,
  Wat een ontzettend leuk aanbod! We gaan daar heel graag gebruik van maken. Jullie hebben ook een prachtig project, en het lijkt ons erg leuk om elkaar te leren kennen. We nemen binnenkort contact met je op!

  Groetjes,
  Marleen en Peter

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *