… en weer verder vlechten …

Vanmorgen is Peter verder gegaan met het vlechten. Eerst de afstandshouders er op. Daarna de tweede laag op maat knippen. Dat ging een stuk makkelijker dan de eerste laag, hij hoefde alleen de maten over te nemen.

 

Met een touwtje de kniplijn uitzetten maakt het knippen heel makkelijk…. 

Willem kwam aan het eind van de ochtend langs om de matten op hun plek te sjouwen, en is vervolgens de rest van de dag gebleven om te vlechten…. Goede hulp!

Na de tweede laag voor de vloer was het de beurt aan de hoeken voor de muren. Deze moesten Peter en Willem door de bovenste mat heen steken, en precies op maat vastmaken op de onderste mat. Ze kregen er steeds meer handigheid in. evenals het leggen van de ijzerdraad-knopen.

Langzaam maar zeker krijgt de kelder steeds meer vorm. Het vlechtwerk, dat er prachtig uit ziet, verdwijnt straks helemaal in de beton. Eigenlijk heel jammer.. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

4 reacties


 1. Ik begrijp het niet. Op alle tekeningen van jullie nieuwe huis zijn de buitenwanden rondlopend. Ik zie geen afgeronde zijkanten aan deze kelder. Hoe moet dat nou?
  Ben heel benieuwd.
  En vol bewondering.
  Groetjes,
  Rita

  Beantwoorden

 2. Geweldig, dat gaat de goeie kant op met jullie huis, ik heb ook met veel pleier het artikel in het ED gelezen….
  Succes en ik kom gauw nog eens kijken
  Groetjes
  Ad

  Beantwoorden

 3. De binnenmuren van het huis worden recht, zodat we er makkelijk meubels tegenaan kunnen zetten. De kelder bestaat -op één muur na- uit binnenmuren. De buitenmuren zouden eerst rond worden. Maar door wat lastige problemen hiermee, hebben we besloten ze gesegmenteerd te maken. De buitenkant van het huis gaat nu uit ca.16 delen bestaan. Dit ziet er straks ook aardig rond uit!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *