Keldervloer storten!

(Marleen) Vandaag was weer een mijlpaal-dag: het eerste beton werd gestort! Peter had alles precies op tijd af gekregen, en stipt om 13:00 kwam de betonauto. Het was even stressen, want het beton gutste er in volle vaart in, terwijl wij amper tijd hadden om het in de hoeken te vegen en aan te trillen. Gelukkig hielp Annemiek mee, zij kon goed overweg met de (loeizware) trilnaald. Willem kwam precies op het goede moment om foto’s te maken!

De bekisting met betonijzer, nu nog zonder beton. Rechts het glijbaantje dat Peter nog snel even heeft gemaakt, zodat het beton ook achter in de hoek gestort kan worden.

Hard werken voor Peter om het beton overal naar toe te vegen.

Om de naad tussen de vloer en de (nog te maken) muurtjes waterdicht te maken, heeft Peter een kunststof opsluitrand (eigenlijk voor gras bedoeld) in het beton gestoken. Mocht er straks een druppel water het in z’n hoofd halen om naar binnen te willen, dan zal dit reepje plastic hem wel even tegen houden!

Een paar uur na het storten was het beton al hard genoeg om er over heen te lopen.
Peter maakt de vloer vlak met een spackmes.

Kortom: een spannend moment, maar het is allemaal heel goed gegaan!

2 reacties


 1. Gefeliciteerd met deze behaalde mijlpaal! Vanochtend was ik even bij jullie in Wijbosch en zag het resultaat van deze klus: wat een prachtig, stevig en vlak vloertje! Op naar de volgende stap!
  Agnes.

  Beantwoorden

 2. Ja, mooi vloertje, he? Wij zijn er ook heel blij mee 🙂
  Peter staat alweer te popelen om verder te mogen bouwen, maar eerst moet het beton nog verder uitharden. Komt eigenlijk ook wel goed uit, want er liggen hier nog wat andere klussen die gedaan moeten worden!
  Liefs,
  Marleen

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *