Bekisting afmaken

(P) Vandaag kwam Erik een dagje helpen. Dat kwam heel goed uit, want ik kon wel een extra handje gebruiken deze dag!
Het was een prima bouw-dag. Niet te warm, lekker zonnetje, beetje wind. Goed weer om flink aan te poten, en dat is ook gebeurd. Eerst hebben we bekisting aan de binnenkant helemaal afgemaakt, zodat we eigenlijk niet meer in het binnenstuk hoeven te werken. Vervolgens kon het laatste stukje wapening vastgezet worden: daardoor wordt het dus wat lastiger om in het binnengedeelte te komen…  Vervolgens hebben we de buitenkant helemaal beplaat, gesteld en van een rand voorzien: een mooi strak, stevig bouwwerk. Bijna jammer dat het volgende week weer uit elkaar gaat…

Beetje schaduw aan het eind van de dag was wel lekker…!

De komende dagen kan ik de bekisting afwerken: wat hoeken verstevigen, de betonijzer op sommige plaatsen wat richten, en de rechte wanden “slingerbestendig” maken (schoren). Het worden strakke muren…!

De beton gaan we komende woensdag begin van de middag gieten. Eerder kan ook, maar het is wel leuk als de kinderen er bij kunnen zijn. Het gieten van de vloer hadden ze misgelopen, vandaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *