Voorbereidingen graven fundering

Morgen komt er een graafmachine om Het Grote Gat te graven. Daar moest nog het e.e.a. aan voorbereid worden, en dat deden we dus vandaag: de bekisting er af, de plek waar gegraven wordt opruimen, berg zand weggraven, en het huis uitzetten. De kinderen konden een dagje naar opa Flip en oma Agnes, dus wij konden even flink doorwerken.

Wieke spuit de bekisting schoon, zodat de schroeven weer los te draaien zijn
Ook heeft ze de slotgracht aan de oostkant leeggepompt.
Met een mooi afvoergootje voor het water. Lekker spelen 😉

De bekisting er af; stevige, volle muren! Het ziet er prachtig uit!

Uitzetten van het huis: welke maat van welk punt uit? Het was een heel gepuzzel. Met een fout als gevolg. Nog net vóór het donker werd hadden we het ontdekt, en konden we het (grofweg) oplossen… Wel spannend of het goed genoeg is!
We gebruiken driehoeksmetingen: beide afstanden goed? Paaltje er in!

De veranda van het nieuwe huis komt zo ver de tuin in, dat er geen ruimte meer is voor het weggetje naar de unit. Om het weggetje te verleggen, moest er een aantal coniferen wijken. Ook één van de pallet-vakken (met compost) aan de achterkant van deze coniferen moest opschuiven. Jammer…  

Even een doorkijkje zagen…

We kregen het allemaal net op tijd af, dus laat ze morgen maar komen! (brr.. 7:00!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *