Het Grote Gat

Keurig om 7:00 stond van Rijbroek op de stoep. Het voordeel van dit onaards vroege tijdstip was, dat de kinderen vóór school nog een tijdje konden kijken. En voor Steef begon de dag al helemaal goed, want hij mocht in de grote graafmachine zitten, en zelfs de hendel bedienen! Hij heeft een heel rondje gedraaid met de kraan. Trots dattie was…!

Met enige achterdocht kijken we naar de paaltjes; staan ze goed of moeten we dadelijk een hoop “bij-graven”? Zo snel als de graafmachine dat doet, kunnen wij dat zeker niet!

De eerste scheppen worden door ons allemaal bewonderd

’t Is nog vroeg en koud. Ontbijt op de eerste rang, lekker in een dekentje.

De vorige bewoners hadden in 1976 (heel droge zomer) een 12 meter diepe bron geboord om toch water te hebben. Deze trok Gerrie er zo uit, met de geweldige opmerking “Dat zou met de Skidster een heel werk zijn geweest!” Tja, het zou de Skidster niet eens gelukt zijn…

Om met de Skidster / camper whatever toch bij de units te kunnen komen, moet het weggetje door de eerste coniferen heen. We hebben er 6 omgezaagd, en ook de pallet-vakken er achter (waar de composthoop is) moest worden ingekort.

Tussen de coniferen ligt nog een oude waterput, en van deze put loopt naar de sloot een asbest afvoerbuis. De coniferen staan bovenop deze buis. Die leiding is heel fijn, want de sloot ligt mooi laag en kan veel water hebben. De graafmachine heeft heel voorzichtig de stronken van de leiding afgetrokken. De put is gespaard gebleven, nu liggen de betonplex-platen er op en het puinweggetje gaat er over heen. Niet geschikt voor vrachtwagens…!

Natuurlijk buizen, een bezinkputje, puin, plastic etc in de grond. We kunnen binnenkort wel weer naar de stort!

En toen, al om 11:00, was het karwei geklaard!

We hebben het huis opnieuw uitgezet, maar nu met de goede maten. En wat bleek: slechts 1 paaltje bleek verkeerd te hebben gestaan, waardoor er een klein kuubje bijgegraven moest worden. De rest stond prima!

De schuimbeton komt volgende week dinsdag. We hadden liever deze vrijdag gewild omdat het op die dag zeker droog is. Maar de leverancier kon niet eerder. Duimen voor mooi weer!

1 reactie


  1. Ha i zie het al, Gerrie (mijn buurman hier in Borkel) heeft goei werk geleverd, daar kan je niet tegenop met de schop, da heb ik zelf al eens eerder ervaren…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *