Dieren update

Er is alweer van alles te schrijven over onze dieren. Het gaat hard. Dan weer komt er wat bij, dan gaat er weer wat af.

Ons tweede zwart-witte konijn is opgegeten door een of ander roofdier.
De konijnen gaan ’s nachts helaas niet op stok. Die zitten dan juist buiten. En soms gaat dat dus mis…

Dan hebben we ongeveer een week een schattig maar heel schuw klein konijntje in de tuin gehad. Zo was het er opeens, en zo was het ook weer weg… Joost mag weten wat er mee gebeurd is.

 

Dit is ons laatste tamme konijn. Hij heeft het best gezellig met de twee wilde konijnen, die ook op ons terrein leven (en mee-eten met de kippen en konijnen!). Maar hij zal zijn twee zwart-witte vriendinnetjes toch wel missen.
Rechts het “wilde” konijn, dat steeds tammer wordt. Gezellig, toch?

Bij het opruimen van de veranda vond ik een kippennest, met wel 7 eieren! Nog wel vlak naast de voordeur..! Hoe is het mogelijk dat ik daar nog nooit een kip heb zien zitten. Ik was wel benieuwd welke kip aan het leggen is gegaan, dus ik hield het die dag goed in de gaten. En jawel, opeens zat er een kipje gezellig tussen de troep haar ei te leggen. Betrapt! De drie volgende dagen heb ik haar opgesloten in de ren, zodat ze wel verplicht was haar eitjes in het kippenhok te leggen. Daarna verkoos ze netjes uit zichzelf het kippenhok.

Gezellig tussen de troep 🙂

 

Kijk, zo krijg je een eierdoos lekker snel vol!

 

We hebben er vorige week een kipje bij gekregen van Sonja en Kjeld. Kareltje heet ZE 🙂 Dit was de moeder van onze zijdehoentjes, die we vlak voor de zomervakantie een ander tehuis hebben gegeven. Kareltje is echt een geweldig kipje. Heel klein, maar super tam en nieuwsgierig. Ze zit nu nog in een ren op het gras, en ze heeft haar eigen nachthokje. Vandaag heeft ze haar eerste eitje gelegd. Ook heel klein natuurlijk!

Ze maakt ook leuk contact met de andere kippen, die vaak om de ren heen lopen om te kijken wat voor bijzonders daar nou weer in zit. Ik hoop toch zo dat het straks goed gaat met onze grote kippen (en vooral met de haan)…

 

 

Inmiddels heb Kareltje gewassen, lekker in warm water, dat vond ze fijn..!
En met het droog föhnen viel ze in slaap. Ahhh…
Haar vieze kuifje heb ik geknipt. Nu ziet ze er weer picobello uit!

 

 

Liesje, ons Wyandotje, doet het prima. Ze kan het inmiddels goed vinden met de grote kippen, ze loopt gezellig met ze mee over het erf.

 

Maar Liesje is ook maatjes geworden met Kareltje. Een paar keer per dag vliegt ze de ren van Kareltje in, en zitten ze een poosje gezellig samen te keuvelen.

 

Dan het laatste drama, vers van de pers. Er is weer een kip gepakt door een loslopende hond. De hond kwam op ons erf, joeg één van de kippen de straat op, en kreeg haar daar te pakken. Het arme beestje was zo gewond, dat Peter haar de nek om moest draaien. Hoe cru, het gebeurde vlak onder ons waarschuwingsbordje, dat er al maanden hangt. De veren liggen er nog.

Helaas, deze bordjes helpen niet. Regelmatig komen er los lopende honden honden op ons erf.

Peter gaat nu hekken maken. ’t Is wat. Woon je lekker vrij achteraf, moet je je met hekken gaan afschermen tegen die grote boze buitenwereld. Grrr…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *