Betonijzer leggen met Willem

Willem (van Jessy) had wel zin en tijd om een dagje mee te helpen om betonijzer te leggen. De dag begon met een hoop gepuzzel waar te beginnen, en hoe uit een mat te halen. Maar al vrij snel begon het te lopen en kwam er de vorm in.

De matten zijn 12m2, en loodzwaar. Met een betonschaar is deze 10mm niet meer te knippen, dus slijpen maar!

Toen belde Van Rijbroek dat de boerderij op de Sluitappel (waar Peter al 6 binnendeuren vandaan had) gesloopt is, en of Peter vandaag de balken die hij wilde hebben kon meenemen. Nu ja, Willem is er toch! De aanhanger geleend van de buren en met twee ritten een grote stapel 7×20-balken gehaald.

De rechter stapel met de (bijna) nieuwe balken lagen er al, de rest komt van de boerderij af

En daarna weer verder met de matten. Toch nog best ver gekomen!

Een oud-collega van Bart had weer een houten vloer vervangen, ook deze kon worden opgehaald. De witte schuur komt al aardig vol!

Zaterdag komen er een aantal leden van het Ecologieforum.eu langs om te leren werken met de zeis. Voor het avondeten neemt iemand wat rundvlees (van eigen kweek) mee voor op het kampvuur. Peter heeft een driepoot met rooster in elkaar gezet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *