De hoogte in!

De eerste werkzaamheden de hoogte in: het stellen van de palen voor het metselen van de eerste muur. Meteen een leuke: de kromme muur in de hal. De muur loopt met een bocht van de linker paal naar de rechter, steens. Om tijdens de bocht te weten waar de te metselen steen precies moet liggen, staat er in het centrum van de boog een ronde paal waar een plank om scharniert. Deze plank kan meedraaien zodat je precies weet waar de steen in de bocht moet komen te liggen. Een soort enorme passer dus!

De plank moet kunnen scharnieren om de ronde buis. Twee ringen en een stukje hoekijzer vormen het scharnier. Eronder zit een ring die je met een vleugelmoer aan de paal vast kan zetten. Hiermee zet je het hele scharnier op de goede hoogte vast.

Komende zaterdag èn zondag gaan we de eerste stenen metselen. Voor wie wil helpen: gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *