Muur in de hal

Vandaag, op een extreem warme 7 november (18 graden), hebben we de eerste steen gelegd! Hier gebeurde dat:

Willem en Daaf hielpen mee, met cement draaien, stenen nat maken, stapels maken op de goede plaats, voegen vullen. De mal om de ronde muur te vormen werkte uitstekend. 

Daaf en Bart maakten een treintje om de stenen voor te weken.

In de middag kwam Erik nog langs, toen ging het nog sneller: Peter metselde de binnenkant en Erik er achteraan aan de buitenkant. De ronde muur zit in onderste 6 lagen vast aan de keldermuur. Tot deze hoogte wordt de vloer uiteindelijk gevuld met schuimbeton en smeervloer. Daarboven staat de muur helemaal vrij.

Rechtsonder, achter het trapje zie je een stukje keldermuur

Ondertussen hadden Bart en Daaf hun handen vol met cement draaien, stenen nat maken en stenen op de goede plekken opstapelen.

Nog even voortmaken om voor het donker de laatste kuip specie op te maken; ook Bart heeft een paar rijen stenen gelegd. En Daaf bleef maar helpen!

In het donker opruimen. ’s Avonds nog een enorm felle regenbui; morgen zien we wel of de muur er onder geleden heeft….

3 reacties


 1. Gefeliciteerd met de zoveelste mijlpaal! Komt er nog een mijlpaalfeestje bij de 25e mijlpaal? Dat vind ik namelijk wel een mijlpaal…

  Maareh, toch jammer dat de eerste steen straks in het beton verdwijnt. Kon je niet eerst de zevende rij metselen, dan bleef de eerste steen mooi zichtbaar…

  Beantwoorden

 2. Een mijlpalen-feestje, wat een goed idee! Eerste schep, eerste steen, eerste paal, eerste strobaal, eerste leem, oja, hoogste punt van het huis… We vieren de jubileu-mijlpaal, dat is de 12,5e.
  En tja, die eerste steen die straks verdwijnt in de schuimbeton vonden wij ook heel jammer. We overwegen nu het muurtje om te keren, dan komt de onderste steen boven 😉

  Beantwoorden

 3. Tja, inmiddels heb ik begrepen dat die hele muur straks onzichtbaar wordt. Dus misschien kan je je ervanaf maken door gewoon alleen op het blog te posten dat je het muurtje omgekeerd hebt; er is niemand die kan controleren dat je dat toch niet gedaan hebt.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *