Kippen, kippenhok en hek

De kippen moeten op ons terrein blijven, en de honden moeten juist buiten blijven. Ik heb een hek gemaakt van oude pallets, dikke takken en gaas wat we nog hadden liggen. Het resultaat ziet er best gezellig uit, maar het hek is niet heel degelijk. Maar het zal heus een paar jaar blijven staan… hoop ik!

Onze kippen hebben een dagelijks loopje, wat met de dag groter wordt. Tegenwoordig worden ze al gespot langs de Veghelse Dijk, en ze gaan daar zelfs het huis van de buren voorbij. We houden ons hart vast… Maar we willen echt niet ons hele terrein af gaan zetten met hekken. Dat ziet er niet uit, is niet praktisch en kost ook nog een kapitaal. We laten het verder maar zo. Gebeurt er iets, dan gebeurt er iets. De buren vinden het wel leuk, want die zien nu iedere dag ons kippenclubje voorbij kuieren 🙂

De maisakker van de buren. Die witte puntjes zijn onze kippen!

Daar zitten ze, op zoek naar verloren maiskorreltjes.

Mijn vader heeft een automatisch kippenhok-luikje gemaakt. Werkt op een zonnecelletje, en reageert op licht. Ideáál! Zo hoef ik niet meer iedere ochtend het hok open te doen, en ’s avonds weer te sluiten. En zo kunnen we met gerust hart een paar dagen weg. Met een bak voer en genoeg water, redden de kippen zichzelf prima. Dank je wel, papa! We zijn er enorm blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *