Muurtje af!

Het muurtje is af!

Het was een leuke metsel-klus. De totale hoogte moest 2,62 meter worden. Je kan dat bereiken door een gunstige keuze te maken in aantal lagen met een prettige voegdikte, streepjes zetten en je daar dan aan houden.

Maar je kan ook de eerste steen vastzetten met een prettige voegdikte, en deze hoogte gebruiken voor de rest van die laag. En als je hoger uitkomt dan die 2,62 meter, dan zaag je gewoon iets van de balken af die er op komen te rusten. Dat werk veel relaxter….

De stenen komen uit een showroom, daarom zijn het allemaal verschillende. De hoogste 4 lagen zijn stenen met afwijkende dikte, die er toevallig ook nog voor zorgden dat het muurtje ongeveer precies de goede hoogte heeft gekregen…

De muur wordt uiteindelijk helemaal in de leem gestuukt. Misschien laten we nog een paar stukjes steen zichtbaar: dat is een voordeel van zelf bouwen!
In de muur zitten een paar gaten: hier komen flessen / potten / schalen in. Als je goed kijkt, zie je dat er ééntje al is ingemetseld!

Hier kun je met rood zien waar het muurtje in het huis staat:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *