Daaf metselt mee

Nu de kelderwaterafvoer naar de sloot aangesloten is, was het tijd om te pompen. De slang die aan de pomp zat was natuurlijk te kort om bij de afvoer te komen, maar een oud stukje dakgoot, een vuilnisemmer en een net gemetseld stenen muurtje losten dat probleem snel op.

Metselen met kabbelend water op de achtergrond…

Zondag hielp Daaf even mee metselen. Hij kreeg de stenen goed op hun plek!

Nog 3500 te gaan…

Nu we besloten hebben de noordelijke keldermuur toch van baksteen te metselen (in plaats van iets smallere kalkzandsteen), hebben we veel meer stenen nodig. Buurman Mark ging zijn werf opruimen en bleek nog bijna 3000 stenen te hebben. We hebben ze van hem overgenomen en ze staan nu in onze wei.

De komende dagen kan er nog gemetseld worden, maar aan het eind van de week gaat het een paar nachten te hard vriezen voor vers metselwerk. Dan kunnen we weer andere dingen doen, zoals de stroom opnieuw indelen, stenen mengen, houthok uitbreiden, hout zagen en kloven, groentetuin ontginnen, dode dennen zagen, schuur opruimen… We hoeven ons, buiten het huis bouwen, niet te vervelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *