Stenen schoonmaken

De afgelopen week kon er niet heel veel gemetseld worden; veel regen op de dagen dat er geen bomenwerk was…
De groene muren zijn af. De gele strepen zijn muren waarbij de Y-tongblokken al wel op de betonnen plaat gemetseld zijn, maar verder nog niet af.
Komende dagen gaat het nog veel regenen, maar daarna is het een paar dagen droog. Dat wil ik gebruiken om de kelder leeg te pompen (en scheppen; er is veel zand / stof in gespoeld…) om de onderbreking in de gele muur door te trekken.

Het schoonspuiten van de stenen is misschien niet het leukste werk, maar ze knappen er wel van op. Voor het spuiten:

… en er na…

We hebben heel veel prachtige gemengde stenen, veel te mooi voor metselwerk dat uiteindelijk weggewerkt wordt. Maar gelukkig zaten er in de laatste twee pallets genoeg “dezelfde” stenen; die zijn heel geschikt voor ons “vuile” metselwerk.

De wind trok flink aan vandaag. ’s Nachts was het fietsenhok al “verplaatst” door de wind. Terwijl ik bezig was pinnen te maken om het hok vast te zetten, woei hij tot 3x toe weg… Maar nu zit ‘ie vast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *