Buitenmuur

Veel regen de afgelopen dagen. De “vijver” was bijna leeggepompt, maar nu is hij alweer bijna vol…

Maar nu eindelijk een paar dagen mooi weer; er kon weer wat gedaan worden. Het metselen van de buitenmuren was aan de beurt. Het begon met het schoonmaken van de betonnen plaat. Dat was een heel werk, want de afgelopen maanden zijn de kanten ingezakt, en lag er op veel plaatsen zand over de rand. Dus eerst de rand uitgraven (en de bekisting er uit), dan schoonvegen en daarna schoonspuiten met de hogedrukspuit.

En nu niet meer met zandvoeten over die rand banjeren…

Daarna metselen. Om te zorgen dat het muurtje op de goede afstand van de bestaande muur komt, en op de goede hoogte ligt ten opzichte van de toekomstige vloer heb ik een malletje gemaakt dat heel goed en snel werkt.

Malletje

Terwijl ik aan het metselen was, heeft Steef uit een plastic zak een vlag geknipt, aan een stok geplakt en de stok met een grondboor in de tuin geprikt. Trots dattie is…!

Steef bij zijn vlag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *